Edenstraat 92 Eindhoven € 850.000,- k.k.

Omschrijving

LET OP! BETREFT EEN BIEDEN VANAF PRIJS € 850.000,- K.K.

ENGLISH TEXT BELOW

Ooh la la la wat een plaatje van een jaren 30 woning midden in het centrum van Eindhoven tegenover het Anna Frankplantsoen. Je hoeft niet verder te zoeken als je houdt van karakteristiek gemengd met modern. En dan ook nog eens energielabel B!

Op een van de gewildste locaties van Eindhoven (Schrijversbuurt) ligt dit zeer karakteristieke herenhuis. Deze woning heeft de charme van een jaren 30 woning gecombineerd met de luxe en moderne touch van het heden. De woning is zeer goed onderhouden en wordt door de huidige bewoners met liefde bewoond. Het sfeervolle herenhuis heeft een goede leefruimte op de begane grond met diverse indelingsmogelijkheden en maar liefst 5 slaapkamers verdeeld over twee verdiepingen.

Bijzonderheden:
– Zeer karakteristiek herenhuis gelegen op een van de gewildste woonlocatie (Schrijversbuurt) in het centrum van Eindhoven;
– Moderne woning gecombineerd met originele jaren 30 elememten zoals terrazzovloeren, glas-in-lood ramen;
– Zeer goede isolatievoorzieningen. Energielabel B;
– Woning voorzien van HR++ beglazing, op de voordeur met de bijbehorende ramen na;
– Zonnepanelen (10 stuks) geïnstalleerd in 2019;
– Modernisering in 2018;
– Schilderwerk buitenzijde 2022;
– Parkeervergunning beschikbaar voor € 45,- per jaar + bezoekersregeling;
– Edenstraat wordt 30 km zone tussen de Hoogstraat en J. Smitzlaan. Het verkeersbesluit wordt gepubliceerd in november 2023 en uitgevoerd in 1e kwartaal 2024. Zie voor meer informatie eindhoven.nl/motie30;
– Aanvaarding in overleg.

Persoonlijke note verkoper:
‘Vanaf het moment dat wij hier voor het eerst binnenstapten, werden wij verliefd op dit huis. De volledig behouden authentieke elementen, de historie die deze woning uitademt, de ruimte (verrassend) die deze woning te bieden heeft en de fijne locatie in het centrum dichtbij de parken. Wij hebben tijdens de renovatie van ons huis getracht om het zoveel mogelijk eer aan te doen. We hebben hier met veel plezier gewoond, maar het is tijd om het over te dragen aan een nieuwe eigenaar’.

Indeling:
Begane grond
Via de originele vestibule toegang tot de hal. Zowel de vestibule als de hal zijn voorzien van originele terrazzovloer en lambrisering. Via de hal is de praktische manshoge kelder te bereiken, deels betegelde toiletruimte met fonteintje v.v. meubel, woonkamer en keuken.

Riante, diepe woonkamer voorzien van de originele eikenhouten vloer. De woonkamer wordt gescheiden middels en-suite deuren met origineel glas en aan beide zijden kasten. Aan de voorzijde van de woning een sfeervolle erker met glas-in-lood ramen (HR++). Aan de achterzijde grote raampartijen die zorgen voor veel natuurlijk lichtinval. Middels openslaande tuindeuren is de achtertuin toegankelijk.

De half open keuken bevindt zich aan de achterzijde. Moderne keuken in lengteopstelling met diverse inbouwapparatuur zoals Boretti gasfornuis met diverse ovens, afzuig-plafondunit, vaatwasmachine, spoelbak met Quooker en een losse Smeg koel/vriescombinatie (ter overname).

Eerste verdieping
De overloop geeft toegang tot drie slaapkamers en de badkamer. De gehele verdieping is voorzien van een houten vloer met uitzondering van de badkamer. De hoofdslaapkamer aan de achterzijde van de woning is voorzien van dubbele inbouwkasten en geeft toegang tot het dakterras. Het ruime dakterras geeft de mogelijkheid om hier te genieten van de zuidwesten zon.

De moderne en hedendaagse badkamer is volledig betegeld en heeft een vrijstaand ovaal bad, inloopdouche, toilet en een dubbele wastafel met meubel.

Aan de voorzijde van de woning bevinden zich twee slaapkamers waarvan één met twee ingebouwde kasten.

Tweede verdieping
De tweede verdieping is bereikbaar middels een vaste trap. De ruime overloop geeft toegang tot twee (slaap)kamers. Aan de achterzijde een ruime slaapkamer met een brede dakkapel. In de 2e kamer bevinden zich de aansluitingen t.b.v. was-apparatuur en is de c.v.-ketel (2022) opgesteld in een bergkast.

Zolder (derde verdieping)
Ook de 3e verdieping is bereikbaar via een vaste trap. Deze verdieping biedt de mogelijkheid voor het creëren van een zesde slaapkamer.

Tuin
De achtertuin is gelegen op het zuidwesten en verzorgd aangelegd. De bestrating van zowel de voor- als achtertuin zijn onderhoudsvrij. Een elektrische zonneluifel zorgt voor de nodige schaduw op hete dagen. Via een achterom is er toegang tot de Potgieterstraat. Stenen berging met elektra op eigen terrein.

Ligging:
De woning is gelegen in het bruisende centrum van Eindhoven in de gewilde woonwijk Schrijversbuurt. U wandelt direct naar de diverse winkels, restaurants en cafe’s, maar ook naar het park waar u heerlijke wandelingen kunt maken.

Het herenhuis kijkt mooi vrij weg aan de voorzijde richting het park. Voor uw dagelijkse boodschappen liggen er diverse supermarkten in de omgeving. Heeft u kinderen? Diverse kinderopvang liggen op loop- en fietsafstand alsook de basisschool.

Goede verbindingen naar de uitvalswegen zoals de ringweg Eindhoven en randweg. Gebruikt u liever het openbaar vervoer? Busstations liggen op loopafstand als ook het treinstation.

Verkoopprocedure:
Voor informatie over deze woning kunt u contact opnemen met Irene van Aken Makelaardij. Na mondelinge overeenstemming wordt er door partijen een koopovereenkomst getekend. In tegenstelling tot de situatie vóór 1 september 2003 is de koop van een woning (door een consument) pas gesloten als de koopovereenkomst door koper en verkoper is ondertekend. Tot die tijd is er geen rechtsgeldige koop. Dit is door meerdere gerechtshoven bevestigd; indien een koopovereenkomst ten aanzien van een woning niet schriftelijk wordt vastgelegd conform artikel 7:2 BW, is de sanctie nietig.

Meetinstructie:
De woning is zorgvuldig professioneel ingemeten. De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.

Aansprakelijkheid:
De verstrekte gegevens in deze brochure zijn met zorg samengesteld. Voor de juistheid van de informatie zijn wij in belangrijke mate afhankelijk van derden en aanvaarden wij, noch de verkoper, enige aansprakelijkheid. De opgegeven maten zijn circa-maten. De verstrekte informatie is van algemene aard, geheel vrijblijvend en is slechts een uitnodiging om in onderhandeling te treden.

———————————————————
NB! CONCERNS A BIDDING FROM PRICE € 850,000,- K.K.

Ooh la la la what a picture of a 1930s house in the center of Eindhoven opposite the Anna Frankplantsoen. You don’t have to look any further if you like character mixed with modern. And also energy label B!

This very characteristic mansion is located in one of the most popular locations in Eindhoven (Schrijversbuurt). This house has the charm of a 1930s house combined with the luxurious and modern touch of the present. The house is very well maintained and is lived in with love by the current residents. The attractive mansion has a good living space on the ground floor with various layout options and no fewer than 5 bedrooms spread over two floors.

Particularities:
– Very characteristic mansion located in one of the most popular residential locations (Schrijversbuurt) in the center of Eindhoven;
– Modern house combined with original 1930s elements such as terrazzo floors, stained glass windows;
– Very good insulation facilities. Energy label B;
– House equipped with HR++ glazing, except for the front door and the associated windows;
– Solar panels (10 pieces) installed in 2019;
– Modernization in 2018;
– Exterior painting 2022;
– Parking permit available for €45 per year + visitor arrangement;
– Edenstraat will become a 30 km zone between Hoogstraat and J. Smitzlaan. The traffic decision will be published in November 2023 and implemented in the 1st quarter of 2024. For more information, see eindhoven.nl/motie30;
– Acceptance in consultation.

Seller’s personal note:
‘From the moment we first walked in, we fell in love with this house. The fully preserved authentic elements, the history that this house exudes, the (surprising) space that this house has to offer and the great location in the center close to the parks. During the renovation of our house we tried to do it as much justice as possible. We have enjoyed living here, but it is time to transfer it to a new owner.’

Layout:
Ground floor
Access to the hall via the original vestibule. Both the vestibule and the hall have original terrazzo floors and paneling. The practical man-sized cellar can be reached via the hall, partly tiled toilet room with sink and furniture, living room and kitchen.

Spacious, deep living room with the original oak floor. The living room is separated by en-suite doors with original glass and cupboards on both sides. At the front of the house there is an attractive bay window with stained glass windows (HR++). Large windows at the rear provide plenty of natural light. The backyard is accessible through French doors.

The semi-open kitchen is located at the rear. Modern longitudinal kitchen with various built-in appliances such as Boretti gas stove with various ovens, ceiling extractor unit, dishwasher, sink with Quooker and a separate Smeg fridge/freezer combination (for sale).

First floor
The landing gives access to three bedrooms and the bathroom. The entire floor has a wooden floor with the exception of the bathroom. The master bedroom at the rear of the house has double fitted wardrobes and gives access to the roof terrace. The spacious roof terrace offers the opportunity to enjoy the southwest sun.

The modern and contemporary bathroom is fully tiled and has a freestanding oval bath, walk-in shower, toilet and a double sink with furniture.

At the front of the house there are two bedrooms, one with two built-in wardrobes.

Second floor
The second floor is accessible via a fixed staircase. The spacious landing gives access to two (bed)rooms. At the rear is a spacious bedroom with a wide dormer window. The connections for washing equipment are located in the 2nd room and the central heating boiler (2022) is located in a storage cupboard.

Attic (third floor)
The 3rd floor is also accessible via a staircase. This floor offers the opportunity to create a sixth bedroom.

Garden
The backyard is located on the southwest and is neatly landscaped. The paving of both the front and backyard are maintenance-free. An electric awning provides the necessary shade on hot days. There is access to the Potgieterstraat via a back entrance. Stone shed with electricity on site.

Location:
The house is located in the bustling center of Eindhoven in the popular residential area Schrijversbuurt. You can walk directly to the various shops, restaurants and cafes, but also to the park where you can take lovely walks.

The mansion has a nice unobstructed view at the front towards the park. There are several supermarkets in the area for your daily shopping. Do you have any children? Various childcare facilities are within walking and cycling distance, as well as the primary school.

Good connections to arterial roads such as the Eindhoven ring road and ring road. Do you prefer to use public transport? Bus stations are within walking distance as well as the train station.

Sales procedure:
For information about this property, please contact Irene van Aken Makelaardij. After verbal agreement, the parties sign a purchase agreement. In contrast to the situation before September 1, 2003, the purchase of a home (by a consumer) is only concluded when the purchase agreement has been signed by the buyer and seller. Until then there is no legally valid purchase. This has been confirmed by several courts; If a purchase agreement regarding a home is not recorded in writing in accordance with Article 7:2 of the Dutch Civil Code, the sanction is null and void.

Measuring instruction:
The house has been carefully and professionally measured. The Measurement Instruction is based on NEN2580. The Measuring Instruction is intended to apply a more unambiguous method of measuring to provide an indication of the usable surface. The Measurement Instruction does not completely exclude differences in measurement results, for example due to differences in interpretation, rounding off or limitations in carrying out the measurement.

Liability:
The information provided in this brochure has been compiled with care. We are largely dependent on third parties for the accuracy of the information and neither we nor the seller accept any liability. The specified sizes are approximate sizes. The information provided is of a general nature, completely without obligation and is only an invitation to enter into negotiations.

Lees meer

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs€ 850.000,- k.k.
Aangeboden4 Nov 2023
StatusVerkocht
AanvaardingIn overleg

Bouw

Soort woonhuisWoonhuis
Soort bouwBestaande bouw
Bouwjaar1933
Soort dakZadeldak

Gebruiksoppervlakten

Woonoppervlakte204 m2
Perceel153 m2
Inhoud758 m3

Indeling

Aantal kamers7 (5 slaapkamers)
Aantal badkamers1
VoorzieningenAirconditioning, Dakraam, Zonnepanelen

Specificaties

Prijs

€ 850.000,- k.k.

Soort woning

Eengezinswoning

Type woning

Woonhuis

Bouwjaar

1933

Perceeloppervlakte

153 m2

Woonoppervlakte

204 m2

Inhoud

758 m3

Aantal kamers

7 (5 slaapkamers)

Isolatie

Dakisolatie, Muurisolatie, Vloerisolatie, Dubbelglas, HR glas

Verwarming

CV ketel

Ligging

Aan park
In centrum
Bezichtiging plannen

Bezichtiging voor Edenstraat 92
Eindhoven