Aalsterweg 237-239 Eindhoven € 3.875.000,- k.k.

Verkocht

Omschrijving

LET OP: Mocht je denken dat er onvoldoende ruimte in huis is om voor iedereen een eigen plek te creëren, dan heb je het mis. De huidige bewoners hebben door een architect tekeningen laten maken waarin extra slaapkamers kunnen worden gecreëerd. De schetsontwerpen waarop zijn uiteraard vrij beschikbaar.

Dus mocht u inderdaad behoefte hebben aan meerdere slaapkamers, dan laten wij u graag zien hoe u in de villa vier ruime slaapkamers kunt creëren in plaats van de bestaande twee uiterst royale slaapkamers. In totaal kunt u zes slaapkamers creëren in de Villa en het Koetshuis. Zonder de verschillende ruimtes in de dienstwoning mee te rekenen. Want ook hier realiseer je boven natuurlijk ook de mooiste slaapkamers. Met een eigen badkamer.

Indien u geïnteresseerd bent in Villa Kortonjo en graag meer informatie over deze prachtige monumentale woning zou willen hebben, aarzel dan niet om te informeren bij ons kantoor! Ik vertel u graag meer over de villa en mogelijkheden om deze woning naar uw hand te zetten!

WELKOM VILLA KORTONJO

Aan de buitenrand van de stad, waar het leven even stil staat.

Er is veel veranderd sinds 1907. Het jaar waarin werd begonnen met de bouw van Villa Kortonjo. Toen in letterlijke zin een buitenplaats, waar de familie Fens in het weekeinde verbleef. Een prachtig stukje Eindhovensch erfgoed dat goed geconserveerd de tand des tijds heeft doorstaan.

De architectuur van de monumentale villa, het koetshuis en de dienstwoning spreekt tot de verbeelding. Net zoals het door hoge eiken- en beukenbomen omringde park. Nostalgisch, maar tegelijkertijd ook tijdloos. Postuum gaat alle eer dan ook uit naar de architect G. Geenen en landschapsarchitect J. Juchem.

In 1998 is Villa Kortojo volledig onderhanden genomen en zijn naast de grondige restauratie van de opstallen, ook de tuin, het park en het bos in oorspronkelijk staat teruggebracht. Iets waarvoor de Van Abbe Stichting haar lof destijds niet onder stoelen of banken stak door het project op waarde te schatten met de titel ‘Best gerestaureerde monumentale pand van Eindhoven’.

Binnen deze renovatie werden ook het koetshuis en de villa onlosmakelijk aan elkaar verbonden door het prachtige ‘tussenschip’ dat werd getekend en ontworpen door Harry van Lierop.

LOCATIE
Aan de rand van de stad, verscholen voor de buitenwereld, ligt Villa Kortonjo. Omgeven door groen is het een unieke buitenplaats die de historie van Eindhoven kleur geeft.

Met de koets vertrokken Kornelia, Anton en Joseph Fens van hun notariswoning in de binnenstad van Eindhoven naar hun buitenverblijf aan de Aalsterweg. Een buitenplaats waar genoten werd van de rust en vrijheid.

ENTREE
Naar goed Brabants gebruik, kom je in principe achterom binnen. Wat ook kan. Sterker nog, je kan eigenlijk vanuit elke kant de woning binnen als je dat wilt. De entree is echter vanaf de voorzijde gezien, aan de zijkant gesitueerd. De oude dienstingang (nu bijkeuken) ligt aan aan de voorzijde. Wil je een ‘grande entree’ maken, dan kom je natuurlijk via de voordeur binnen.

CHARMANT
Het oorspronkelijke woonhuis is op zichzelf al charmant. De aanvullende ruimte maken het huis heerlijk leefbaar en gezellig. Naast een ruime living/ tuinkamer vind je op de begane grond de bibliotheek, de bijkeuken en het toilet.

De salon wordt gekenmerkt door prachtige details en ornamenten. De lichtinval in deze ruimte is overweldigend mooi en neemt je het hele jaar mee door de verschillende seizoenen. De haard is in deze de finishing touch.

HOOG BEZOEK
Kortonjo ademt geschiedenis. Niemand minder dan Koningin Wilhelmina kwam met haar gemaal op de thee.

Centraal in de gang is de trap naar de eerste verdieping gesitueerd, maar ook vind je hier een prachtig fonteintje en
het gastentoilet.

ARE YOU BEING SERVED?
Misschien wel het mooste detail van het huis: het authentieke ‘switchboard’ waarmee de heer des huizes zijn personeel kon aansturen, is er nog altijd. Niet meer werkend, maar de herinnering aan Meester Anton (Mr. A.) is op deze manier nog altijd springlevend!

Boven tref je – naast een bescheiden logeerkamer – de masterbedroom aan, die direct in verbinding staat met een grote dressing en luxueuze klassieke badkamer.

SLAAPKAMER
Hoewel je rondom al prachtig wegkijkt, loop je vanuit de slaapkamer via de openslaande terrasdeuren het balkon op.

Elke badkamer in het woonhuis, het koetshuis of de dienstwoning is voorzien van luxe sanitair.

1946
Er is door de huidige bewoners alles aan gedaan om de rijke geschiedenis en historie van de villa in ere te houden. Zo ontwaar je, zodra je via de voordeur binnenkomt in de gang, de portretten van twee bijzondere mensen. Behouden voor volgende generaties zie je hier in de oorspronkelijk lijsten Mr. Anton en Kornelia Fens. Portretten die bij Kortonjo horen en ook zullen achterblijven in de villa.

KEUKEN
De moderne open keuken en living die in de ruimte tussen het woonhuis en het koetshuis is gecreëerd verbindt op geniale wijze het heden met het verleden. Een heerlijke ruimte die door de centrale ligging het hart van het huis vormt.

Door de enorme deuren van het koetshuis open te zetten, vergroot je de living substantieel.
Er komt een complete oud Brabantse bruine kroeg bij, die de sfeer zeer zeker ten goede komt. Met bar, authentieke tap en alles wat daarbij hoort heeft het huis alle ruimte voor een feestje.

In de bar bevindt zich een trap die naar de bovenliggende verdieping leidt. Hoewel open, is hier ruimte voor een slaapkamer, living en/of speelkamer. Los daarvan bevindt zich op deze verdieping een volwaardige en prachtige luxe badkamer. Net zoals je die ook in het woonhuis en dienstwoning aantreft.

STALLEN / GARAGE
In het koetshuis vind je achter in de hoek, naast de bar, de deur die toegang geeft tot de stallen. Volledig in oorspronkelijke staat teruggebracht tijdens de ingrijpende renovatie, maar zonder overdrijven daarmee nostalgisch mooi. De gemetselde wanden, de bakstenen vloer, de houten tussenwand om de paarden te scheiden, de hooiruiven en zelfs de putdeksels spreken tot de verbeelding. Of je hier nu wel of geen paarden neerzet, de ruimte is prachtig.

Aan de zijkant van het koetshuis, volledig verborgen in het groen, is ruimte gecreëerd voor het parkeren van auto’s, fietsen of scooters. Volledig overdekt, biedt deze carport plaats aan tenminste drie auto’s. Maar net zo makkelijk berg je hier ook tuinspullen op. Hoewel er op het terrein nog twee grote bergschuren staan die daarvoor gebruikt zouden kunnen worden.

HISTORIE
Kortonjo ademt geschiedenis. Sinds 1907 is hier namelijk echt van alles gebeurd.
Zo werd er onderdak geboden aan Belgische vluchtelingen in de eerste wereldoorlog, kwam Koningin Wilhelmina met haar gemaal op de thee, sloegen de granaten in tijdens de tweede wereldoorlog, bood de tuin onderdak aan Canadese bevrijders in 1944, wisselde het erfgoed drie keer van eigenaar (laatste keer 1998) en ging de villa niet alleen met de tijd, maar ook met de vaart der volkeren mee. Zo werd dienstwoning kantoor en werd het koetshuis deels omgebouwd naar een authentiek Brabants bruincafé. Op de keper beschouwd staan er drie volwaardige woonhuizen die alle ruimte biedt om te wonen, leven en/of werken. De ruimte is er, de invulling daarvan bepaal je zelf.

De dienstwoning was destijds voorbestemd om te worden bewoond door het bedienend personeel. Een woning die wellicht iets minder groot is dan het woonhuis, maar daar stiekem eigenlijk niet heel veel voor onder doet.

COMPLEET
Prachtig afgewerkt en klaar voor (zelfstandig) gebruik voor bijvoorbeeld nog thuiswonende kinderen die studeren. Of net zijn gaan werken, maar het ouderlijke nest eigenlijk niet willen verlaten. Wat de bestemming van de dienstwoning ook wordt, alles is mogelijk.

BADKAMER
Hoewel de dienstwoning in de afgelopen jaren een kantoorfunctie had, zijn alle faciliteiten – waaronder keuken en badkamer – aanwezig.

De oudste boom die je in de tuinen en bossen van Kortonjo aantreft, is volgens overlevering in 1645 gepland. Bijna vierhonderd jaar oud dus. Hoe bijzonder is dat?!

TUIN
Even lekker uitwaaien of gewoon in stilte genieten van een goed glas wijn. Overal zijn zitjes, terrassen en is er ruimte om in het groen even weg te dromen. De mooiste plek is misschien wel het terras dat je direct achter de living van het woonhuis vindt. Vanuit de tuin of via de royaal openslaande terrasdeuren vanuit de living is dit terras bereikbaar en zit je heerlijk beschut.

Twee imposante beukenbomen uit 1645 die op de lijst van natuurmonumenten staan zijn nog de stille getuigen van de ontwikkelingen in de tijd van deze historische tuin.

Een wandeling over de slingerende paden is een must. In de tuin de statige villa bewonderen en luisteren naar de wel 34 soorten vogels die zich hier ook thuis voelen.

PAVILJOEN
Het water dat door de gracht stroomde werd aangevoerd via een aftakking van de Gender. Hoewel er nu geen water meer in staat, kadert de gracht de tuin prachtig af. Bruggen verbinden de oevers met de paden en de tuin. Waar ook het prachtige paviljoen ligt. Een multifunctionele ruimte die naar wens van gedaante verandert. Van tuinkamer tot bar en van atelier tot vergaderruimte. Overigens ook ideaal om te gebruiken voor een tuinfeestje of om buitenplanten te laten overwinteren.

TUIN
In totaal is het terrein 1,5 hectare groot, oftewel 15.000 vierkante meter. Een grootte die past bij een erfgoed, maar we hebben het voor de goede orde nog altijd over een buitenplaats. Of zouden we hier misschien ‘buitenkans’ moeten gebruiken? Want dat is hier misschien meer op zijn plaats.

De prachtige authentieke Portugese tegelwanden maken je verblijf hier iedere keer weer bijzonder. Geniet van het moment, geniet van het leven. En het leven in de tuin, want voor je het weet spot je één van de vele eekhoorns, wilde eenden of vogelsoorten waarvan je niet eens wist dat ze bestonden.

1907
Het in 1907 gebouwde unieke monumentale pand, ontworpen door architect John Juchen wordt omringt door een tuin die door tuinarchitect G. Geenen in die tijd is gerealiseerd. Maar liefst 34 verschillende vogels delen met een beetje geluk, straks in jouw geluk.

De architectuur van de monumentale villa, het koetshuis en de dienstwoning spreekt tot de verbeelding. Net zoals het door hoge eiken- en beukenbomen omringde park. Nostalgisch, maar tegelijkertijd ook tijdloos.

WAT EEN VOORRECHT, WAT EEN LEVEN
Wenst u meer informatie en de uitgebreide brochure te ontvangen?
Neem dan contact met mij op en ik kom u de brochure persoonlijk overhandigen.

Aansprakelijkheid
De verstrekte gegevens in deze brochure zijn met zorg samengesteld. Voor de juistheid van de informatie zijn wij in belangrijke mate afhankelijk van derden en aanvaarden wij, noch de verkoper, enige aansprakelijkheid.
De opgegeven maten zijn circa-maten. De verstrekte informatie is van algemene aard, geheel vrijblijvend en is slechts een uitnodiging om in onderhandeling te treden.

Meetinstructie:
De woning is zorgvuldig professioneel ingemeten. Het meetrapport is op aanvraag beschikbaar. De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.

Lees meer

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs€ 3.875.000,- k.k.
Aangeboden13 Mar 2020
StatusVerkocht
AanvaardingIn overleg

Bouw

Soort woonhuisWoonhuis
Soort bouwBestaande bouw
Soort dakSamengesteld dak

Gebruiksoppervlakten

Woonoppervlakte460 m2
Perceel15.025 m2
Inhoud1.625 m3

Indeling

Aantal kamers9 (3 slaapkamers)
Aantal badkamers2
Voorzieningenalarminstallatie, TV kabel, Rookkanaal

Specificaties

Prijs

€ 3.875.000,- k.k.

Soort woning

Villa

Type woning

Woonhuis

Perceeloppervlakte

15.025 m2

Woonoppervlakte

460 m2

Inhoud

1.625 m3

Aantal kamers

9 (3 slaapkamers)

Isolatie

Dakisolatie, Dubbelglas

Verwarming

CV ketel
Open haard

Ligging

Vrij uitzicht
Beschutte ligging
Bezichtiging plannen

Bezichtiging voor Aalsterweg 237-239
Eindhoven